Állandó (tervezett) támogatások

Nyomtatóbarát változatSend by email

Az állandó támogatásokkal a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (JTMR) számára lehetőséget biztosít, hogy egy kiszámítható és tervezhető formára alapozva akár több éves programokat finanszírozzon. Olyan projekteket vállalhatóvá téve így, mint egy ösztöndíj alap fenntartása, vagy egy beruházási folyamat (pl. felújítás, korszerűsítés) megvalósítása.

Az ilyen jellegű támogatások szerződés alapúak. Az előkészítéshez és lebonyolításához a Rend szakértői hátteret biztosít, szem előtt tartva a felajánló számára egy egyéni, testreszabott megállapodás létrejöttét.

Tartós adományozás

  • A közhasznú szervezetekről szóló törvény ismeri a tartós adományozás fogalmát. Ez azt jelenti, hogy a közhasznú szervezet és támogatója között írásbeli szerződés jön létre. Ebben a szerződésben a támogató vállalja, hogy a szerződéskötés évében és az azt követő három évben évente azonos vagy növekvő mértékben támogatja a szervezetet.
  • Közhasznú szervezetek számára tartós támogatást nyújtó cégeket megillető kedvezmény: adóalapot az adomány 40%-a csökkenti. (Szemben a nem tartós adományokra vonatkozó adóalap csökkentő 20%-al.)
  • Amennyiben ez a támogatási forma felkeltette érdeklődését, kérjük, jelentkezzen a fundraising [at] jezsuita [dot] hu e-mail címen, vagy az 1/327-4054 telefonszámon.


Ösztöndíjazás

  • A tanulás a világon az egyik legjobb befektetés. Úgy nemzeti, társadalmi szinten, mint egyénekre levetítve. A jezsuita munkák közül sok oktatási tevékenység, vagy ahhoz közvetlenül kötődő. Ezért környezetünkben hosszú évek óta az egyik legelismertebb támogatási forma a diákok támogatása. Befektetni a felnövekvő nemzedékekbe, így támogatva jövőbeni társadalmi szerepvállalásukat.
  • Amennyiben módja van ilyen formában társunkká válni munkáinkban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a fundraising [at] jezsuita [dot] hu e-mail címen, vagy az 1/327-4054 telefonszámon.


Egyéb jellegű projekt-adományozás

  • Eddigiekben nem említett minden olyan jellegű egyedi, névre szóló támogatási forma kialakításában partnerek vagyunk, mely egy kifejezett célra, rövidebb, vagy hosszabb távon tartós adományozást biztosít. Minden ilyen esetben az ügyvédi szakértelmet Rend biztosítja a kölcsönös együttműködés érdekében.