Magis 2012

Nyomtatóbarát változatSend by email

Mottó: „Másokért élő ember!”

2005 óta minden nyáron szervezünk MAGIS táborokat. A MAGIS Szent Ignác-i lelkiségű program. Két-három évente a Világifjúsági találkozókhoz kapcsolódunk, különben pedig helyi MAGIS találkozókat szervezünk.

Idén két részből fog állni a táborunk:

  • lesz egy miskolci, szociális jellegű
  • egy lengyelországi, fesztivál jellegű rész


Miskolcon az első napot a természetben töltjük, felkészülve a hétre. Ezt követi a szeretetszolgálatban való tapasztalatszerzés. Azáltal, hogy különböző helyzetekben próbáljuk ki magunkat, látóhatárunk kiszélesedik, megismerjük korlátainkat. Sokat tanulunk mások élettapasztalatából, a szegények gazdagságából és ez segít bennünket abban, hogy magunkat és Istennel való kapcsolatunkat új szemszögből, mélyebb szinten lássuk. A MAGIS különleges célja annak a keresése és felfedezése, hogy a köztünk lévő különbségek és egyedi sajátosságaink ellenére hogyan lehetünk mindannyian egyek Isten Egyházában. Mi hisszük, hogy ez megvalósítható, mert: Jesum Habemus Socium (Jézus a mi társunk) - IHS!

A szeretetszolgálat területei: cigánypasztoráció, peremhelyzetben élők megsegítése, gyerekek programok szervezése.

A szociális tevékenységet az imádság és a közösségi megosztások mélyítik el. Előkészítünk továbbá egy magyaros kulturális csemegét, amivel a lengyelországi fesztiválon mutatkozunk be.

A tábor második részében csatlakozunk a lengyel jezsuiták által szervezett Szent Ignác-i lelkiségű találkozóhoz, ahol más nemzetekkel együtt részt veszünk különböző műhelymunkákon, előadásokon és lelki programokon, illetve közös esti nemzetközi fesztiválon.  

Időpont: 2012.07.21 – 2012.08.01, 12 nap!
Költség: 25000Ft

Helyszínek:

  • Miskolc (07.21-27) Szociális tapasztalat
  • Lengyelország (07.27-08.01) Szent Ignác-i lelkiségű nemzetközi ifjúsági fesztivál

Jelentkezés és további információk: magis2012 [at] jezsu [dot] hu email címen.
Jelentkezési határidő: május 20.
Korhatár: 16-30 év.

Szeretettel várunk erre a tapasztalatra!

Koronkai Zoltán SJ és a MAGIS szervező csapata

 

 

CsatolmányMéret
magis_2012.jpg2.91 MB