A nemzeti konzultáció kérdései a keresztény társadalmi tanítás tükrében

Nyomtatóbarát változatSend by email

Tisztelt Olvasó!

A Magyar Kormány által az elmúlt hetekben kezdeményezett Új Nemzeti Konzultáció lehetőséget és feladatot kínál számunkra, hogy üzenetként felmutassuk értékeinket hozzánk közelálló embertársaink számára, gondolkodásra késztetve és segítve őket a feltett kérdések megválaszolásában.

Az Új Nemzeti Konzultáció egyúttal lehetővé teheti a keresztény értékek társadalmi szintű megjelenítését a kormányzathoz beérkező válaszok által, hozzájárulva egy igazságos és felelős társadalom kialakulásához.

A korábbi konzultációhoz hasonlóan, keresztény szakemberekkel folytatott közös munka eredményeként a Jezsuita Európa Iroda - OCIPE szempontokat vet fel, hogy ezzel támogassa a nemzeti konzultáció keretében kiküldött kérdőívek kitöltését és a felvetett társadalmi szintű kérdésekben való elmélyülést. Tesszük ezt azért is, mert az ív mind kérdéseit és megközelítéseit, mind válaszait tekintve túl kötött és szakmai. Ez sokszor igen nehéz feladat elé állította a munkacsoportot, mely tömörségre és a közérthetőségre törekedett. Fontosnak tartjuk, hogy ezen elgondolkodtató szempontok mennél több emberhez juthassanak el, mennél rövidebb időn belül.

Kérem, amennyiben fontosnak tartja, küldje tovább a dokumentumot, illetve lehetőségei szerint sokszorosítsa és terjessze!

Tisztelettel,
Ternovszky Gergely
OCIPE, igazgató

 

CsatolmányMéret
A nemzeti konzultáció kérdései a keresztény társadalmi tanítás tükrében.pdf238.65 kB