„Jezsuita 8-as”

Nyomtatóbarát változatSend by email
Helyszín: 
Pesti Jézus Szíve templom

... avagy a belváros vasárnap esti egyetemista miséje!

A misék vasárnap este 8-kor kezdődnek a Mária utcai jezsuita templomban. (VIII. ker., Mária utca 25., öt percre a Kálvin téri metrótól és két percre a 4-es/6-os villamos 32-esek tere megállójától.)

A miséket fiatal jezsuita atyák tarják, mise előtt és közben gyóntatás is lesz.

A liturgikus zene szolgálatát különböző csoportok látják el, forgószerűen. Amikor a Taizei Imacsoport szolgál, 19 órától próbálnak a templomban. És a mise előtt kb. 20 perccel már imádkoznak - taizéi énekekkel. A kórushoz várják fiatalok csatlakozását az alábbi elérhetőségen: taize.kim.katolikus.net/katakomba

2011 szeptemberében a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium beköltözött a Horánszky utcába, velük együtt immár több száz egyetemista lakik a „jezsuita sziget” közelében. A Párbeszéd Háza felújitásának befejeződésével a házban működő csoportok életében is egy új időszak kezdődhet. Mindez arra inspirált bennünket, hogy a különböző csoportokkal összefogva egy új vasárnap esti misét indítsunk egyetemistáknak.

A mise után szeretettel látunk Benneteket egy teára és pogácsára a Loyola Caféban (Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky u. 20.)! 

A hangulatról itt egy kis ízelítő:

 

Loyola Café - TVSS from ifigodollo.hu - TVShoeShine on Vimeo.