A Jezsuita Roma Szakkollégium küldetéséről

2010 őszén ismerkedtem meg azzal a kihívással, amely meghatározta provinciálisi munkámat. Tudtam eddig is, hogy „Hofi atya” sok társával együtt már 2002 óta lelkesedik az ügyért, hogy egyetemi szakkollégium alakuljon cigány fiatalok számára.

De hogyan lehet jezsuitaként ma ebben komolyan segíteni?

Tavaszi JRSz kampány – kicsit ráerősítünk

A 2012-es évet a Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium (JRSz) számára indított gyűjtési kampánnyal kezdtük (www.jrsz.hu). A tavaszi kezdeményezés – melynek során több mint 2 millió forintot gyűjtöttünk eddig, amiért most is külön köszönet Önöknek, támogatóinknak – kiegészítéseként most ősszel még egyszer meglobogtatjuk a zászlót, tovább népszerűsítve a kollégiumot, az ott folyó munkát, felhívva a figyelmet a roma szakképzésre. Támogassuk együtt a jezsuita roma képzést, vigyük hírét a JRSz-nek!

Támogatásaikat a Jézus Társasága Alapítvány, Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium részére magnyitott számlára várjuk: JTA-JRSZ 10702019-18064333-52700000 (CIB Bank Zrt.)

Tanévzáró a JRSZ-ban

Lezárult a Jezsuita Roma Szakkollégium (JRSZ) első tanéve. A JRSZ hallgatói remekül vették az akadályokat, a vizsgákat sikeresen teljesítették a hallgatók. Az első tanév mindenki számára élményekkel volt teljes. A jó és rossz napok felváltva követték egymást, de mindenki mosollyal az arcán tekint majd vissza az elmúlt évre. 

Felvételi a Jezsuita Roma Szakkollégiumba 2012/13

A budapesti Jezsuita Roma Szakkollégium felvételt hirdet a 2012/2013-as tanévre. Olyan budapesti egyetemekre, főiskolákra jelentkező, illetőleg már ott tanuló cigány/roma diákok számára, akik a felsőoktatási tanulmányaik magas szintű elvégzése mellett, azonosulni tudnak az intézmény értékrendjével, és vállalják a cigány/roma és magyar identitásra egyként építő tanulmányi, kulturális és közösségi programokat.

A Jezsuita Roma Szakkollégium első félévéről

A Jezsuita Roma Szakkollégium hűen jezsuita, katolikus identitásához, elkötelezetten a személyes figyelemmel kísért tanulási folyamat mellett, hallgatók olyan sokszínű közösségét képzi, ahol minden egyes kollégista képes lehet arra, hogy intellektuálisan kiemelkedő teljesítményt nyújtson, etikus vezetővé váljon, és könyörületesen szolgáljon, ezzel az igazságosságot és a közjót mozdítva elő egy rohamosan változó, globális környezetben.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat évnyitója

Szeretettel várjuk 2011. szeptember 13-án délelőtt 9.30-kor a  Jezsuita Roma Szakkollégiumban (1191 Budapest, Hunyadi u. 2-4.)

Roma tehetséggondozó táborok egyházi oktatásban

Egyházunkban sokan úgy látjuk, hogy nagyobb felelősséget kell mernünk vállalnunk társadalmi kérdésekben, így a feszítő roma felzárkózás kérdésében is. Együttműködő iskolafenntartó szerzetesrendi együttműködésünkben célunk, hogy 1-2 éven belül érezhető nyitást tudjunk elérni egyházi gimnáziumainkba sikeresen bekapcsoló roma fiatalok jelenlétét tekintve, az ehhez szükséges felelős felkészítéssel és kíséréssel.

Tartalom átvétel