Jezsuita blog A kinyilatkoztatás fogalma az I. és a II. Vatikáni zsinaton (I. rész)

Az elkövetkezőkben arra teszek kísérletet, hogy egy kis teológiát tanítsak nektek a blogon. Ez persze elég ambíciózusan hangzik; előre bocsátom, hogy amit mondani akarok, nem lesz egyszerű megérteni... A legfőbb félelmem, hogy, túlságosan száraznak fogjátok találni, és legyintetek rá. Mert hogy a dolog természete miatt elkerülhetetlen a „szakzsargon” használata: az elvontság bizonyos mértékig ma már minden szaktudományt jellemez. Ezért innen sem tudom teljesen száműzni az absztrakt és életidegen fogalmakat... A vállalkozás elkerülhetetlen nehézségei ellenére mégis fontosnak tartom a témát, éspedig legalább két okból.

Zarándoklat Jezsuita Japán 2017

420 éve 1597-ben Oszakából 26 keresztény fogolyt indítottak útnak, akiknek egy hónap alatt 1000 km-t kellett rendkívül erőltetett menetben gyalogolniuk mártíromságuk helyére Nagaszakiba. Sajgó Szabolcs SJ lelkivezetésével a Spiritours zarándoklatot szervez Japánba.

FFA Rituálpedagógiai műhely a Párbeszéd Házában

A rituálpedagógia iránt érdeklődő, megismerni és tanítani vágyó felnőttek számára 5 órás műhelyt hirdetünk a Parastudio – Paraliturgikus és Rituálpedagógiai Egyesülettel együttműködésben, ahol bemutatjuk a rituálpedagógia elméleti és gyakorlati alapjait.

Sodrás Jezsuita férfinap

A Sodrás utcai jezsuiták kerti munkára várják az érdeklődő férfiakat.

JMSZ A JMSz önkénteseket keres

A bicskei befogadó állomás bezárását követően a már meglévő programok mellett olyan feladatok kristályosodtak ki az elmúlt hetekben, – a folyamatos változásokra és szükségletekre reflektálva, – amelyekre várjuk az önkéntesek segítségét, közreműködését is. Mind az iskolába járó gyermekekkel való foglalkozás, mind pedig a családok és fiatal felnőttek befogadása, kísérése folyamatában minden olyan kisebb feladat elvégzése … "A JMSz önkénteseket keres" bővebben