Sajtóreggeli A magyar jezsuiták tervei 2017-ben

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának provinciálisa, Forrai Tamás január 17-én a budapesti Párbeszéd Házában értékelte a jezsuiták elmúlt évét és bemutatta az idén várható programokat.

Könyvbemutató Közelkép az iszlámról

Az Új Város kiadó a Fokoláre Mozgalom és a Sophia szakkollégium közreműködésével bemutatja Közelkép az iszlámról - Kultúra, vallás, politika c. kötetének bemutatója.

Hofher József Raoul Wallenberg-díjat kapott

Beer Miklós váci megyés püspöknek, Hofher József jezsuita szerzetesnek és a további kitüntetetteknek Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára adta át a díjat a budapesti Holokauszt Emlékközpontban rendezett ünnepségen.

Sodrás Vízenjárók éjszakája

Kíváncsi, bátor és kalandvágyó fiatalok, figyelem!
IDÉN IS MEGÚJUL A VÍZENJÁRÓK ÉJSZAKÁJA!
Ez évi programunkra a sokszínűség a jellemző - valamint találkozhatsz jezsuitákkal és ignáci lelkiségű nővérekkel is!

Állás Gyakornoki program

A Jezsuita Rend központi műszaki és üzemeltetési irodája gyakornokot keres, műszaki diplomás pályakezdő vagy utolsó éves hallgató személyében.

Sodrás Vietnámi közösség a magyar jezsuiták közösségében ünnepelhette a karácsonyt

Kedves testvéreim, Közel tíz éve, hogy Magyarországon élő vietnámiak összegyűlnek a Don Bosco templomba karácsonyi időben, hogy együtt ünnepeljék a szentmisét és örvendjenek a karácsonynak. A szaléziak magyar közösségében négy vietnámi szerzetes szolgál most. Tizenegy éve érkeztek, és missziójuk sok gyümölcsöt hoz nem csak a magyarok körében, hanem a hazájuktól távolra szakadt vietnámiak körében is. … "Vietnámi közösség a magyar jezsuiták közösségében ünnepelhette a karácsonyt" bővebben

RIP Elhunyt P. Tóth Lajos SJ

Tóth Lajos 1932. október 20-án született Tóalmáson. Elemi iskolájának első négy osztályát szülőfalujában végezte, majd a váci kisszemináriumban tanult tovább, ott is érettségizett.

Blog Átmeneti korunk teológiája és spiritualitása Charles Taylor nyomán

Majdnem két éve már (2015. március 5-én), hogy a világ egyik legnagyobb élő társadalomfilozófusa, a kanadai Charles Taylor (aki nem mellesleg gyakorló katolikus) „Egyházi élet a szekuláris korszakban” címmel lectio magistralis-t, díszelőadást tartott a jezsuiták Pápai Gergely Egyetemén Rómában. A McGill egyetem emeritus professzora lebilincselően érdekes gondolatmenetben vázolta fel a mai globalizált világban megfigyelhető trendeket, … "Átmeneti korunk teológiája és spiritualitása Charles Taylor nyomán" bővebben